Wat is Staar?

Staar, ook wel cataract genoemd, is een veelvoorkomende oogaandoening die optreedt wanneer de natuurlijke lens van het oog troebel wordt, waardoor het zicht geleidelijk aan vertroebelt. Deze aandoening komt vaak voor bij oudere volwassenen, maar kan ook voorkomen bij jongere mensen als gevolg van verschillende factoren zoals genetica, letsel aan het oog of andere medische aandoeningen.

Het troebele zicht dat gepaard gaat met staar kan het dagelijks leven aanzienlijk beïnvloeden, waardoor het moeilijk wordt om activiteiten zoals lezen, autorijden of het herkennen van gezichten uit te voeren. Gelukkig is staar een behandelbare aandoening, en vroege detectie en interventie kunnen het zicht verbeteren en complicaties helpen voorkomen.

Oogzorg

Onze eigen in-house optometrist, Kim Kuppens, is zeer ervaren en een specialist op het gebied van staar. Zij kan u dan ook vakkundig adviseren. Een van de meest effectieve behandelingen voor staar is een operatie waarbij de troebele lens van het oog wordt vervangen door een heldere, kunstmatige lens, ook wel een intraoculaire lens (IOL) genoemd. House of Glasses werkt samen met de oogheelkundige specialisten van o.a. het Rivierenland ziekenhuis maar ook Spectrum Oogzorg Kliniek te Rozendaal om patiënten hierin te begeleiden zowel voorafgaande aan de behandeling als wel op het gebied van nazorg.

Wilt u meer weten over staar of een consult / afspraak willen inplannen met Kim Kuppens onze optometrist? Kijk dan hier.

Vorige
Vorige

House of glasses bestaat 1 jaar

Volgende
Volgende

NIEUW IN DE COLLECTIE: Sinner